Balatonfűzfő Nitrokémia - Környezetvédelem, kármentesítés, tényfeltárás - Biocentrum Kft.

Akkreditált Mintavevő Szervezet
A szerződött támogatás összege:             577 604 840 Ft
A támogatás mértéke:                                        76.36 %
A projekt tervezett kezdésének dátuma:     2017.07.01.
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.09.30.
Tartalomhoz ugrás
A Nitrokémia Vegyipari Zrt. telephelyein környezeti kárelhárítási és kárrendezési terv elkészítésére a Nitrokémia Rt. adott megbízást. A telephelyek folyóvízi üledékekkel fedett hidrogeológiai környezetében jelentős mértékű szerves és szervetlen szennyeződést sikerült kimutatni.
 
A tervezéskor a talajvíztermelés lehetséges műszaki megoldásai közül, figyelembe véve az üzemeltetés költséghatékonyságát és folyamatosságát, a szennyezés terjedésének megakadályozását, az egészségvédelmet és a szabad fázisú szennyeződés szeparálhatóságát, végül a javasolt eljárás a nagyátmérőjű, szárazfúrásos technológiával kivitelezett csőkút volt, 315 mm béléscső/szűrőcső elhelyezéssel.
 
A víztisztítási módszerek közül a fentiek mellett figyelembe véve a bővíthetőséget is, az önmagában is a legmagasabb hatásfokú javasolt eljárás a magas hullámhosszú tartományban szinergikus ultraibolya (UV) fénnyel végzendő oxidáció volt, amely mellett más kiegészítő eljárások is felmerültek (zárt rendszerű töltetes torony, ellenáramú levegővel; hidrogén-peroxiddal végzett oxidáció).
(C) 2024 Biocentrum Kft. Minden jog fenntartva.
Vissza a tartalomhoz