ICP készülék beszerzés - Környezetvédelem, kármentesítés, tényfeltárás - Biocentrum Kft.

Akkreditált Mintavevő Szervezet
A szerződött támogatás összege:             577 604 840 Ft
A támogatás mértéke:                                        76.36 %
A projekt tervezett kezdésének dátuma:     2017.07.01.
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.09.30.
Tartalomhoz ugrás
GOP-2009.-2.1.1/A/2 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése.
„Korszerű ICP készülék és mikrohullámú roncsoló berendezés beszerzése a BIOCENTRUM  Kft.-nél”

A BIOCENTRUM Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. 1998-ban alakult,  100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. A cég fő profilja a  környezetvédelmi felmérés, környezeti kármentesítés, bányászati  tájrendezés, speciális víztisztító berendezések tervezése, gyártása,  környezetvédelmi talajvíz monitoring tervezése, üzemeltetése és  kutatás-fejlesztés.

A BIOCENTRUM Kft tevékenységének jelentős részét a nehézfémekkel,  valamint szénhidrogénekkel szennyezett közegek – elsősorban a talaj és a  talajvíz – tisztítása teszi ki. A talajtisztítási feladat megoldása  során a cég Magyarországon újszerű technológiákat alkalmaz, aminek  lényege, hogy a szennyezett közeget kitermelés nélkül, helyben hagyva,  ún. in-situ technológiákkal kezeli.

BIOCENTUM Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kft. (3211 Gyöngyösoroszi  Ércelő út 1.) számára a GOP-2009.-2.1.1/A/2 mikro-, kis és középvállalkozások technológia fejlesztése című pályázat lehetővé tette a  „Korszerű ICP készülék és mikrohullámú roncsoló berendezés beszerzése a  BIOCENTRUM Kft.-nél” című pályázatával egy új iCAP 6300 Duo ICP-OES  spektrométer és a hozzá kapcsolódó START D mikrohullámú roncsoló  berendezés beszerzését. A vásárlás Európai Uniós támogatással valósult  meg. A 40%-os támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a  Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásával jött létre.

A vállalkozás a készülékeket 2010. május 12-ig megvásárolta és  Gyöngyösorosziban a cég székhelyén üzembe helyezte. A Kft. a gépeket a  környezetvédelmi kármentesítési munkáknál a talaj, talajvíz minták  nehézfém tartalmának vizsgálatára használja, ezzel bővítve  szolgáltatásainak körét. A berendezések jól hasznosíthatók a Gyöngyösoroszi környékén végzett  kármentesítések eredményességének igazolására is.

Támogató: Nemzeti fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest Wesselényi u. 20-22.) www.nfu.hu

Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1139 Budapest Váci út 83.)  magzrt.hu

Kedvezményezett: BIOCENTRUM Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kft. (székhely: 3211 Gyöngyösoroszi, Ércelő út 1. +36-37-569-030) www.biocentrum.eu

   
  
(C) 2024 Biocentrum Kft. Minden jog fenntartva.
Vissza a tartalomhoz