Enhygma - Környezetvédelem, kármentesítés, tényfeltárás - Biocentrum Kft.

Akkreditált Mintavevő Szervezet
A szerződött támogatás összege:             577 604 840 Ft
A támogatás mértéke:                                        76.36 %
A projekt tervezett kezdésének dátuma:     2017.07.01.
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.09.30.
Tartalomhoz ugrás
2006-2007-ben egy EU-s együttműködés keretein belül a Tisza-Maros-Körösök árvízvédelmi védettségének felülvizsgálatában vettünk részt. A project fő célkitűzése az árvízveszélyes körzetek komplex vízgazdálkodását elősegítő rugalmas, hatékony és gazdaságos problémamegoldó módszerek és technológiák kifejlesztése volt, amely segítségével az érintett területek környezeti kockázata csökkenthető.
A magyar partner által vállalt fő tevékenység a munkaterületre vonatkozó földtani, hidrológiai és hidraulikai adatok összegyűjtése (szakirodalom, terepi mérések, távérzékelés segítségével), azok összegzése és feldolgozása (földtani értelmezés, hidrogeológia adatfeldolgozás, térképezés, modellezés), valamint emellett a promóciós tevékenységben való segédkezés volt.
A project során a magyar fél a vállalt kötelezettségeit teljesítette, az összegyűjtött adatok feldolgozása megtörtént, az elkészült 1D-2D hidraulikai modellek, papír és digitális térképek, légi felvételek segítségével a kockázati térképek elkészültek.
(C) 2024 Biocentrum Kft. Minden jog fenntartva.
Vissza a tartalomhoz