TVasv_Alkaloida - Környezetvédelem, kármentesítés, tényfeltárás - Biocentrum Kft.

Akkreditált Mintavevő Szervezet
A szerződött támogatás összege:             577 604 840 Ft
A támogatás mértéke:                                        76.36 %
A projekt tervezett kezdésének dátuma:     2017.07.01.
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.09.30.
Tartalomhoz ugrás
A Tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár hulladéklerakója területén a város és az üzem 1966-tól kezdve különböző hulladékokat, iszapokat, szennyvizeket helyezett el, amelyek a mindennemű technikai védelem nélkül kiépített hulladéklerakóban az évek során állandó szennyező forrásként működtek.
A területtel kapcsolatos kárelhárítást fővállalkozóként a KELET-SPEECK Kft. kezdte el, megbízottjaként cégünk feladata előzetes környezeti hatástanulmány készítése volt, amelyben kiértékelte a környezeti kockázat általános és humán expozícióra vonatkozó jellemzőit, a hulladéklerakásokra elvi kockázatfelmérést végzett, és a kárelhárítás tervezési- és kivitelezési ütemtervét (és ezek kockázatát) is kidolgozta, amely aztán az elindított műszaki beavatkozási, és a hulladéklerakó korszerűsítését célzó munkálatok alapját adta.
A hulladéklerakó területén a különböző eredetű hulladékok több évtizedes lerakásának eredményeként jelentős TPH, BTEX, VOCl, PAH és toxikus nehézfém szennyezés volt kimutatható a talajban és a talajvízben.
(C) 2024 Biocentrum Kft. Minden jog fenntartva.
Vissza a tartalomhoz